maanantai 30. syyskuuta 2013

Toivepipon voittaja ja tarjous talvipipoista

Viikonloppuisen arvonnan voittaja on nyt arvottu ja voittajan toivepipo kuuluu näin:

"Syksyn mallistoon toivoisin vielä pöllöjen paluuta! Ehkä joku päivitetty versio? Tämän toiveen mukaan suunnittelen vielä kummitytölle talvipipon: Pinkki velour pipo korvat peittävää mallia, edessä pöllö tehtynä eri violetin/vaaleanpunaisista/ruskean sävyisistä tilkuista. Pöllöllä aplikoidut silmät nappien sijaan Extrana mahdollisesti violetti tai musta tupsu."

Yksi pöllöpipo, coming up! :)

Kiitokset vielä kaikille osallistujille!! <3 Annoitte huippuja ideoita ja niitä varmasti näkyy talven valikoimassa.

Ihan vielä ei ole kangastoimittajienkaan valikoimat parhaimmillaan, joten odottelen vielä hetken mallitilkkuja ennen "lopullisia" uusia värivalintoja. Toiveena kuitenkin löytää ainakin seuraavat sävyt: beige, musta, luonnonvalkoinen, lime ja ruskea. Lisää toiveita saa esittää ja samoin ideoita!

Kiitoksena kuitenkin haluan tarjota kaikille teille ihanille -10% alennuksen talvipipoista. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Jos siis joku oma visio vaatii päästä toteutetuksi tai haluatte suunnitella sen yhdessä minun kanssani niin laittakaa rohkeasti sähköpostia roihula@roihula.fi. Hinnat normaalisti talvipipoille n.26-30€.

perjantai 27. syyskuuta 2013

Suunnittele toivepipo talveksi-kilpailu

Mietin tässä talven pipoja, kun pitäisi materiaalit tilata. Keksin että miksi suunnitella itse kun voi ulkoistaa tämän homman niille joita varten tätä teen. ;)

              Teille ihanat kurkkijat! <3


Siispä: KISA. Suunnittele talvipipo jonka haluaisit tänä talvena itsellesi/lapselle.

Aikaa osallistua sunnuntaihin 29.9 klo 24 asti.

Maanantai aamuna arvon kaikkien toiveensa kertoneiden kesken toiveiden mukaisen pipon.

Suunnitelman voi kertoa joko kommenttina tähän postaukseen, facebookiin tai sähköpostiin roihula@roihula.fi

Kerro kommentissa nämä seikat vapaassa järjestyksessä: Kenelle pipo tulisi? (itselle, lapselle..) Materiaali? (velour, fleece, joku muu) Kuva/ei kuvaa? (jättinappikukka, kettu, paloauto, norsu, tähti, naamio, sammakko, lintu, pöllö, hevonen...etc) Muut yksityiskohdat? Ja värit?

Esimerkkinä oma toiveeni: Pipo itselleni, mustaa velouria vuori ohutta microfleeceä, jättinappikukka väriltään musta-valkopilkku, nappi musta.


MUOKS. Osallistumis-sääntöihin lisäys:  Kivojen ideoiden maksimoimiseksi voi kisaan osallistua useammalla suunnitelmalla! Esim. Jokaisen perheenjäsenen omalla toivepipolla. Numeroin suunnitelmat ennen arvontaa niin tiedetään mikä suunnitelma voittaa!


Pistäkäähän rohkeasti kommettia tulemaan! Antaa mielikuvituksen lentää! Keksikää huikeita pipoja!!

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

The fox

 
Aina yhtä söpö kettu pääsi tällakertaa joustofrotee haalariin.
 
 
 
Siinä se kettu töröttää ja katselee maailmaa. Haalariin pyynnöstä extrapitkät resorit.
 
Tämä haalari oli saajalleen yllätys. Yllätyksen järjesti (ja tilasi) henkilön työkaverit ja syynä tähän spesiaalijuttuun oli äitiysloma.
 
Aika kiva yllätys kyllä!
 
Toivottavasti yllätys oli mieluinen ja siitä on iloa pitkään! Mukavaa mammalomaa myös Roihulan puolesta! :)
 
 
 
Viime postauksessa valittelin syksyisiä kuvausolosuhteita, vaan nyt on todettava että tämä haalari pääsi kyllä oikealle aitopaikalle. Kuvaa kehystää upean syysvärin saanut villiviini! Kunpa nuo värit ja lehdet kestäisi ikuisuuden, tuohon olisi aivan loistokasta ripustaa nuo pienet vaatteet kuvausta varten.
 
 
Oletteko kuulleet tätä kappaletta?
 
 
Aika hauska. :) Mutta hei, mitä ne ketut sitten oikeasti sanoo??
 
 

Koiruuksia

Sain sähköpostia että tähän pieneen koirasettiin oli ihastuttu. Asiakas oli visioinut sitten oman version vaatteista vähän isommalle lapselle.


Trikoopipo tassulla, Noshin superpehmeästä raitatrikoosta paita, velourhousut joihin peppuun tassu/tassut. Surauttelin sitten kaksi tassua koska ajattelin niiden näkyvän vähän paremmin paidan alta ja onhan ne aika veikeät! :)
 
Koko setissä 86cm.
 
Nuo tassut on kyllä niin hauskat että mietin mitenhän ne toimisi meidän 5:vllä.. Tekisin samanmoiset housut samantien mutta kun "lökähousut" ei kelpaa. Leggareita ne olla pitää kuulemma. Miksi ei leggareissakin voisi olla tassut..hmm..
 
Huomaa syksyn tulleen kun kuvausolosuhteet alkaa olemaan aika heikkoja. Valo ei tahdo riittää sisällä millään ja ulkona asettelu on haastavaa. Nämä napsaisin pikaiseen tuulisella parvekkeella peiton päällä.
 
Kunpa olisi oma valokuvaus-studio.
 
 
 

Söpöys leggareita

Tällaisia legsuja surruuttelin tilauksesta männäviikolla.

 
Pinkeissä kissa joka toiveesta harmaa. Ruskeat siili legsut toteutettiin pidettäväksi yhdessä Mussukoiden siilitrikoisen yläosan kanssa. Kauan aikaa pyörittelin siiliä jotta se oli mielestäni riittävän saman näköinen olematta kuitenkaan samanlainen. Nyt kuvia katsoessa tuli mieleen rokkisiili. :D

 
Kuvat tulee aiempien kuvalegsujen tapaan polven alle.

 
Tässä kuvassa värit ei vastaa todellisuutta. Parhaiten oikeat värit näkyy ensimmäisestä yhteiskuvasta.
 
Aikas söpöjä! Oma tyttö vaatii itselleenkin kissaleggarit, harmi oli hillitön kun ei pöydällä olleet pöksyt olleetkaan hänelle.
 
Siililegsutkin olisi saatava vaan niille pitäisi keksiä joku toinen väri leggareihin kun tyttö on jostain syystä ruskea-kammoinen! En ymmärrä, yksi maailman kauneimmista väreistä ja minä ompelisin mielelläni 116cm vaatteita ruskeana.
 
Jep, nyt täyttämään niitä omien vaatekaappeja. :)
 
Viettäkäähän kiva sunnuntai!
 
Näpyttelen samoilla tulilla ajastukselle pari muutakin postausta.

lauantai 14. syyskuuta 2013

Pieni Babypink

Mm. Tällaisia söpöyksiä olen saanut ommella viime viikolla.
 
Velourhattu pienelle neidolle muotoilulla reunalla ja sidontanauhoilla. Päällinen velouria, vuori trikoota. Aika söpö <3
 
Sain jo sähköpostitse kuvia tämän suloisen Lilja-tytön äidiltä ja hän ystävällisesti lupasi julkaista kuvia. Joten tässä niitä tulee.
 
 
Liehuhelmainen rusettihame ohuesta joustofarkusta, vyötäröllä alkuperäisestä trikoohameesta poiketen resori.

 
Liehuhelmainen hame puuvillasta, sama malli kuin yllä mutta ilman rusettia.

Hattu lähikuvassa, tämä on oikea hyväntuulen kuva. :)
 
Hattu tehtiin hiukan reiluna jotta se menisi hyvin syksyllä kypärälakin kanssa.
 

 
Tämä sydänjumppis meni Liljalle kesällä ja ilokseni sain tästäkin sovituskuvan. <3
 
Muutamalta äidiltä olen pyytänyt palautetta jumppiksen mitoituksesta ja kuullut että se voisi olla hiukan isompi kauttaaltaan. Siispä isonnan mitoitusta seuraaviin.
 
Kiitos palautteesta ihanat!



perjantai 13. syyskuuta 2013

Herkkis pelastaa BadHairDayn

Miten voi olla mahdollista että ihmisellä joka ompelee näinkin paljon pipoja ei ole niitä riittävästi omaan päähänsä? Aina tuntuu että ne on hukassa/likaisena/ei sovi vaatteisiin..
 
Tähän pulmaan surautin pikaisesti eilen herkkis-pitsiruusupipon.
 
Niinkuin aina omissa ompeluissa, lähtökohtana on saumurissa olevat langat ja niiden väri. Luonnovalkoista siis, kelpaa! Äkkiä etsimään se jossakin piilotteleva luonnonvalkoinen trikoopala ja pikana pipo tulille.
 
Kuva piti napata pikaseen parvekkeella, onneksi on olemassa koneella erilaisia kehyksiä piilottamaan kökköjä taustoja..hmph. 
 
Mutta onpahan nyt komia pipo! Kelpasi piilottaa tämä kesän kulottama röllipeikko-lookkikin pipon alle kun Karrin kanssa kävimme eilen hakemassa Haukiputaan uudesta eläinlääkäristä nelosrokotteen.
 
Ehkä tämä pipo haluaisi kaverikseen jonkun herkkishuivin..
 
 

tiistai 10. syyskuuta 2013

Piirrettyä

Halusin tehdä jotakin erilaista. Yksinkertaista ja simppeliä. Jotain joka olisi helppo yhdistää erilaisiin vaatteisiin.
 
Legginssit on joustocollegea, 2 tähteä applikoitu velourista, toisessa lisänä muutama kristallistrassi, yksi tähti leikattu silityskalvosta.
 
Paita (joka oikeastaan taitaa olla tunikamittainen) on collegea johon piirsin ompelun jälkeen kauriin. Kuvan bongasin netistä, piirsin mallista ääriviivat ja värittelin erilaisilla tusseilla loput.
 

 
Paita on oikeastaan hiukan liian pitkäkin pidettäväksi noiden legginssien kanssa kun tähdet jää piiloon jos helma on siinä mihin sen pituuden ajattelin.
 
Olin ikionnellinen kun tyttö tykkäsi vaatteista. Mietinkin että aika yllättävää että parhaassa prinsessaiässä oleva neito ihastuu näinkin simppeleihin vaatteisiin, mutta ehkä meillä on niin samanlainen maku. ;)


 
Lähikuvaa

 
Aamupomput.
 
Jos nämä nyt kestää yhtään pesussa niin piirtelen kyllä lisää. Vuosikausia "unohduksissa" ollut into piirtämiseen on nostanut päätään tänä vuonna ja joka kerta se sykähdyttää enemmän.
 
Tässäpä olisi oiva keino tehdä jotain oikeasti uniikkia ja yksilöllistä!
 
Salaa haaveilen samalla kuinka kivaa olisi kokeilla kuosisuunnittelua, vaan ei oikein tekniset taidot riitä vielä tuomaan kuvia koneelle ja tekemään sähköisiä kuvia. Ehkä joku päivä opettelen.
 
 

maanantai 9. syyskuuta 2013

Ruusuja naisille

Muutamia ruusuke juttujakin olen saanut surruutella viime aikoina.

 
Mammapussukka.
 
Tähän kokeilin nyt ihan oikeaa laukkukangasta, joka olikin mukavan jämäkkää mutta helppo ommella. Ruusuke on raita-puuvillaa ja puinen nappi on erikoiskätköstä.
 
Kätkö on pieni peltinen toffeerasia, joka on kätkenyt sisällään nappeja ja muita pieniä ompelujuttuja jo vuosikymmeniä. Rasia kuului mieheni mummulle, ja nyt se on minulla. <3
Rasian aarteita on kuulemma lapsenlapset tutkineet jo vuosikausia sitten ja samalla lailla rasia kiinnostaa lapsia myös tänä päivänä.
 
Tilaustöihin en tämän rasian nappeja käytäkään, vaan tämä mammapussukka pääsi ilahduttamaan mieheni äitiä hänen syntymäpäivänään.  
 
 
Koululais-neidolle kännypussi itse valitsemistaan kankaista. Blingit ei oikein erotu kuvassa mutta ruusun alapuolella kimallekiehkurat ja kristallistrassit.

 
Tämä pussukka meni naiselle jonka yltä löytyy usein farkkua. Siksipä farkkupussi. Blingillä.
 
On kyllä jännä miten sitä aina ihastuu ompeluksiin mitä tekee muille. Näitäkin kaikkia haluaisin itsellekin omat kappaleet.
 
Seuraava pussukka tosin mitä itselleni ompelen on herkkupussi koirankoulutukseen. Nyt herkut on heilunut taskunpohjalla ja viikonloppuna jouduin hätäpäissäni tyhjentämään leopardimammapussukkani haiseville koiran herkuille. Kääk. Joku sellainen vyöhönkiinnitettävä helposti puhdistettava pussi mulle siis pliis.
 
Maanantaita kurkkijat!
 
 

Traktorin törinää

 
Viime viikolla sain kunnian tehdä traktoreita pienelle miehelle.
 
Housut velouria, paita ja pipo trikoota.
 
Traktori-kaivuri malliltaan hyvin simppeli.
 
Kuvat napsaistu kiireellä ilta-aurinkoisella parvekkeella, taustalla ihku neontrikoo joka odottaa hyllyssä että joku keksisi siitä jotain kivaa. Hmph.
 
 Kankaiden valinta lähti näistä kuvista.. aika sumppu
Trikoot

Velourit ja joustofroteet

Ja tässä lopulliset valinnat, helppoa eikö!? ;D
 
Noh, niinkuin jokainen nainen varmasti tietää ei ole aina helppoja nuo valinnat. Minun ei onneksi tarvitse valita värejä, ainoastaan kuvata ja ommella. ;)
 
Ihania tilaustöitä tiedossa myös tälle viikolle! Jos koittaa päivä jolloin olisi aikaa, haluaisin surruutella jotain valmista kauppaan. (joka muuten on aika tosi tyhjä juuri nyt)

maanantai 2. syyskuuta 2013

Yksi kettu kiitos!


Sainpas taas ihanan tilaustyön. Suloinen kettu pääsi pienen kesätauon jälkeen paininjalan alle,

                    pienen pieneen velourhaalariin.


                     Haalarin väri- turkoosi

                     Ketun oranssin sävyn sain valita itse-
                     valitsin murretun sävyn kirkkaan sijaan

                     Koko- 62cm pitkillä lahkeresoreilla

                     Resoreiden väri.. hmm ???? AAKS
                     -Sovittiin että katsotaan sopiva väri sitten kun
                     kuva on ommeltu niin on helpompi visioida.

                    Tässä sitä pohditaan ja nämä kuvat laitoin asiakkaalle näytille.








 
Valikoin resoreista vain värit jotka sopii haalariin jokatapauksessa.
 
 
Lopputulos. Resoreiksi valikoitui ruskea-valkoinen jotta värit olisi helppo yhdistää muihin vaatteisiin. Napeissa toistuu samat värit. Yläosan vuori on turkoosia tähtitrikoota.
 
Pakko todeta, tykkään! Mitäs sanoo kurkkijat?