tiistai 7. elokuuta 2012

Elokuu ja kurkistus kulisseihin

Heippa pitkästä aikaa!

Niin se kesä vain meni, vai tuliko se edes? Johtuneeko yrittäjän lomattomuudesta vai ilmoista, mutta koko kesä meni minulta nyt ohi. Juhannuksena tilailin lapsille uudet välikausivaatteet syksyyn ja heinäkuusta asti olen etsiskellyt toppavaatteita talveen..hmm. Lapset vietti kyllä 4 viikkoa kesälomaa hoidosta, ja yksi reissukin tehtiin Naantalin muumimaailmaan. Kesävaatteet jäi kyllä pääosin käyttämättä. Muutaman kerran muistan uineeni "kesän" aikana, joten kaitpa se kesä kävi pikaisen mutkan täällä haukiputaallakin. :)

Koska nyt elellään elokuuta niin syksy jokatapauksessa lähestyy, siihen  voi luottaa. Syksy ja syystuulet.  Silloin tarvitaan pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita, pipoja, ja kerrospukeutumista. Roihulan syysvalikoman teema on yhteensopivuus. Tämä näkyy esim. kauniisti yhteensopivissa seteissä ja päähineissä jotka sopii hyvin markkinoilla oleviin ulkovaatteisiin. Laittelen lähipäivinä kuvaa meidän lasten uusista välikausivaatteista ja niihin sopivaksi räätälöidyistä välikausipipoista.

Nyt sitten kurkistus kulisseihin, en sentään ole tätä työhuoneen kaaosta teille kuvannut, vaan muutamia työvaiheita paidan valmistuksesta. Joka työvaiheesta ei nyt kuvaa ole, jotta ei kävisi yksitoikkoiseksi tämän päivityksen lukeminen. Mutta saatte vähän osviittaa siitä mitä täällä tapahtuu. :)

Kaikki alkaa suunnitelmasta. Pöllö oli pakko saada ja paidan väriksi valitsin ihanan korallinpunaisen kotimaisen trikoon.

Ennen varsinaisen työn aloittamista tapahtuu kankaan pesu, joka tapahtuu käsin. Näin ollen kangas ei juurikaan enää kutistu ensimmäisissä pesuissa ja pitää hyvin muotonsa (saumat ei lähde kiertämään)


Pöllön vatsaosan sovittelua, ei kolahda oikein tämä kangas..

Ei kolahda tämäkään.. Minulla on laatikollinen aikaisemmista ompelutöistä jääneitä tilkkuja joissa on valmiiksi silitettynä liimaharso joita sitten hyödynnän näissä applikaatioiden pienissä osissa. Kaikki osat piirrän vapaalla kädellä vielä liimaharson taustapaperiin ennen leikkausta.

Tämä! Jes, sopii kuin pisama nenän päähän. Tämä ruskeapohjainen kukkatrikoo on kierrätyskangasta

Muut pöllön osat, näitäkin piti vähän arpoa mutta nyt paidan kanssa sopii hienosti esim. violetit velourleggarit.

Kiinni silitetyt pöllön osat paidan etukappaleella. Silmien napit vain sovituksessa, näitä ei kiinnitetty vielä. Pöydällä näkyy liimaharson taustapaperit, joilla osat kiinnitetään silittämällä vaatteeseen.

Jokainen osa ommellaan erikseen kiinni

Ja jokaiselle osalle vaihdetaan oma lanka.

Nyt on pöllö ommeltu kiinni

Seuraavaksi leikataan tukikangas irti nurjalta puolelta

Tässä vaiheessa kun kuva on kiinnitetty ja tukikangas leikattu irti, ommellaan itse vaate. surrrrurrrrururururrrr.. ja napit käsin pöllön silmiksi..ja Roihula-merkki paidan helmaan. Lopuksi paita silitetään ja kiinnitetään vielä Roihulan paperinen logolappu.

Tadaa, valmis pöllö paita. :) Tarkkasilmäisimmät saattaa huomata että tämä paita on eri kuin aikaisemmassa kuvassa. Työn alla oli samalla toinen tilaustyönä tehty paita, ja toinen menee omalle tyttärelle. Kauppaankin tulee tilattavaksi tämä ihanuus.

Nyt alan kuvaamaan huutikseen päätyviä yksittäiskappaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti