torstai 18. lokakuuta 2012

Kangasvaihtarit

Ihmellinen on internetin maailma! Facebookissa olen törmännyt sellaiseen ryhmään kuin ompeluelämää. Ryhmä on ompeluharrastelijoille tarkoitettu suljettu ryhmä jossa jutellaan, no mistäs muusta kuin, käsitöistä! Siellä vertaillaan ompelukoneita, jaetaan vinkkejä ja kuvia tehdyistä ompeluksista ym. Yksin päivätpitkät ompelutyöharrastukseni kanssa olleena oli aivan mahtavaa päästä linjoille samanhenkisten ihmisten kanssa.

Lisäksi ompeluelämällä on aluettaiset rinnakkaisryhmät joissa saman paikkakunnan jäsenet voivat suunnitella kokoontumisia yms. Viime viikonloppuna oli oulunseudun "lanit" (en nyt ole ihan varma meneekö tämä oikein kun olen sen verran untuvikko vielä :D) eli tapaaminen ompelemisen merkeissä. Tämä taisi olla nyt yhden päivän kestävä juttu, mutta käsittääkseni on joskus ollut viikonlopun kestäviä "lanituksiakin". Itse en ehtinyt tälle ompelumaratoonille mukaan, mutta kuulostaa sen verran hauskalta ja ilmeisen tehokkaalta (blogeissa olen nähnyt vinot pinot valmistuneista ompeluksista kuvia) että täytyy koittaa päästä mukaan joku kerta! Mikä olisikaan parempi tapa ommella, leppoisasti samalla jutustellen syntyy varmasti vaatteetkin vauhdilla. ;)

Tänään kuitenkin pääsin mukaan yhteen häppeninkiin, joka oli kangasvaihtarit! Tapasimme erään ryhmän jäsenen kotona kangaskassien kanssa ja siellä sitä sitten istuttiin olohuoneen lattialla kangaskasojen keskellä ja etsittiin toistemme kasoista kivoja kankaita joita sitten vaihdettiin omiin. Mukana meitä oli kaikkiaan 5 naista ja muutamia lapsia. Kankaiden pläräyksen lomassa juotiin teetä ja nautittiin nyyttärimeiningillä tuotuja keksejä yms. Aivan huippu idea! Kertakaikkisen mukavaa hommaa, ja oman nyssykkäni kotiin saatuani olen ehtinyt hivellä kankaita eräänkin kerran. Minulla oli tarkoituksena vaihtaa omia tarpeettomia kankaitani sellaisiin joita omat lapset ei tunnistaisi. Joululahja-hommat painaa päälle. shhh.. ;) Tarina ei vielä kerro missä välissä nämä lahjaompelukset valmistuu, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö vaan? Paljastan teille nyt tämän nyssykkäni sisällön.
Yläkulmassa ruutukuvioista joustavaa puuvilla(?)sekoitetta, omppukukka ihanaista merinovillaneulosta, alakulmassa apinapuu-joustofroteeta, sekä ruskeaa joustofroteeta, loput kuvassa trikoota. Miljoona ideaa syntyi kyllä näiden kankaiden myötä. Niin ja kuvasta puuttuu muuten yksi kierrätyspuuvilla. Sille minulla olikin jo käyttöidea ihan lähipäiville, joten napsaisen kuvan vielä erikseen.

Aika monessa trikoopätkässä on näille minun ipanoille kohdistettuihin vaatteisiin vain hihoihin kankaat, joten ajattelenkin yhdistellä niitä yksivärisiin kankaisiin. Ruskeasta joustiksesta täytyy kyllä tehdä housut pojalle, ja apinapuusta siihen taskut. Omppukukan kohtaloa mietin varmaan pitkään ja hartaasti. Olen kytännyt tuota kangasta mustavalkoisena Majapuun verkkokaupassa nyt muutamia päiviä. OE-ryhmässä joku taituri julkaisi näytille kuvia noista merinovilla-kankaista tehdyistä kerrastoista, ja hyvin pian kankaat loppui kaupasta. En siis mattimyöhäisenä ehtinyt tilata itselle, joten tämä turkoosi-vihreä oli kyllä niinkuin lottovoitto. Jei! Tekisköhän lapsille jotain lämmintä, hupparit? paidat? Vai tekiskö ihan itselle? hmm.. 

Oli kyllä ihana ja piristävä reissu. Kerroinko jo että oli mukavaa? :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti