lauantai 13. lokakuuta 2012

Valokuvaus ja ompelevan äidin paineet

Meidän lasten päiväkodilla oli valokuvaus viime viikolla. Sinne oli tarkoitus tehdä lapsille uudet vaatteet (tottakai;)). Torstai iltana istahdin sorvin ääreen toteuttaakseni suunnitelman.

Olin visioinut väsääväni tytölle kierrätyskankaista mekon sydän kuvalla, pojalle ajatuksena oli tehdä hämispaita uudesta siniharmaasta trikoosta. Mutta uusi trikoo ei ehtinytkään saapua valokuvaushätään, eikä varastosta löytynyt yhtään pojalle sopivaa yksiväristä trikoota esipestynä riittävästi 122cm paitaan. uaah. Ehdin tietysti backuppina leikellä jo hätäpäissäni yhden marimekonpaidan, ja jonkun muun trikoopaidan, ommella siihen hämiksen, leikellä tukikankaat nurjalta ja surauttaa paidan osat yhteen. Pikainen sovitus ja plääh, ei istu. Liekö sitten kiire kostautunut tai se että en saanut normaaleja hyväksi havaittuja saumanvaroja mahtumaan kankaalle. Ei mene aina niinkuin on suunnitellut.

Tässä paita viittä vaille valmiina. Ehkä joku päivä, tuulten ollessa suotuisat, saa se resorit ja kanttaukset sekä viimeisen sovituksen.


Joten kuinka ollakaan ei turhan optimistisesti arvioidut aikataulut sitten antaneetkaan myöden ja oli annettava periksi ja todettava että vanhat kelpaa. Aika usein omien lasten kohdalla käy juuri näin että suunnitelmien toteutukseen ei löydy aikaa, tai ne aloitetaan viime tipassa ja kiireessä jos joskus menee kyllä toteutukset mönkään.

Poika valitsi valokuvaan itselleen ihan kaupan vaatteet, ruutukuvioisen neuleen ja tummanharmaat henkkiksen chinot. Tästä asukokonaisuudesta ei saanut napata kuvaa. Tytölle väsättiin yhdessä kaupan paitaan sydän ja kaveriksi päätyi farkkuhame+ ihanaiset Dunsin sukkikset.

 Mainitsinkin edellisessä postauksessa olevani heikkona raita sukkiksiin. Näitä saisi meille kotiutua enemmänkin! Ihanan raikkaita värejä jotka piristää mukavasti asun kuin asun. ja lyhyehkön käytön pohjalta vaikuttaisi laadukkailta sukkiksilta. Toiset Dunsit meillä on vihreä-turkoosit. Muistaakseni olen nuo ostanut Niiloilosta, pitääkin katsoa vieläkö löytyy eri värejä.

Paita siis jonkun muun valmistajan johon on sydän ommeltu jälkikäteen. Sydän kierrätyskangasta. Ja hame on roihulan omaa tuotantoa. :) Näissä kuvissa näkyy vielä ihana pitsirusetti hiuksissa, jonka neito päätti heittää päiväkodissa pois.
 

 
Melkoinen läjä tuli kuvia innokkaasta mannekiinistä kuvausaamuna. Oli pyörähdyksiä sun muuta, niistä ei valitettavasti vaan saa oikein selvää kun on sen verran vauhdikkaita kuvia. Vähän on ehkä jouluinen vaatetus? Mutta kyllähän se joulu sieltä tullee, että haitanneeko tuo. :)

Sitten tällainen kassi tuli tehtyä joskus viime vuonna, viime viikolla se pääsi uuteen kotiin.

Kassissa on molemmin puolin kuvat, liekö kaikki munat samalta kanalta kun on vähän sävyeroja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti