torstai 11. lokakuuta 2012

Roihulan ipanoiden talvea

Tässä tulis nyt lupaamani kuva talvitamineista. Monessa blogissa ja nettikeskustelussa olen törmännyt Molokidsin ulkovaatteisiin ja kovasti kehuja lukeneena päädyinkin Molon haalareihin.
 
Minusta on tärkeää että ulkovaatteet päivittäisessä käytössä ovat vedenpitäviä, kangas kulutusta kestävää ja noh, hyvännäköisiä! (kauppa- yms hienosteluvaatteissa riittää pelkkä vimppakriteeri) Mutta näihin ihastuin kyllä heti. Simppelit yksiväriset haalarit joissa hyvästi heijastimia (ehdottoman tärkeä plussa tämäkin) ja nuo tähtiheijastimet viimeistelevät kyllä haalarin. Ja tykkään kun näihin on niin helppo yhdistellä eri värejä ja saa erilaisilla kintailla/pipoilla uuden ilmeen. Olen viime aikoina mallaillut tilkkuja ja pähkinyt minkä väriset pipot tekisin, ja kun näihin passaa niin moni väri niin voi olla että "joutuu" tekemään parikin pipoa. :) (ja väripäätöksen lisäksi pitäisi päättää kuvakin..)
Pojalle 128cm haalari mustana ja herkut sateenkaari-kintaat..Näiden kanssa meniskin veloureista punainen, sininen, vihreä, oranssi,tumma violetti, keltainen..hups. Ja vaalea harmaakaan ei varmaan olisi paha?

 Tytölle 116cm haalari violettina ja ihanat raikkaan pinkit (oikea nimi värille lienee flamingo) kintaat. Kaveriksi menisi tietysti violetti, vaalea pinkki, baby pink:kin houkuttelisi, purppura, tumma violetti..

Veloureita löytyy pipoihin aikas monta.. 14kpl tässä kuvassa

ja 13 tässä kuvassa. Siis 27 kaikkiaan. Ja hyvin mahdollista (jopa todennäköistä;)) että lisää tulee.
Apina-pipo. Tämä on kyllä yksi suosikki lasten keskuudessa, joten apina on kuvana pipoihin vahvoilla. Samoin pingviini. Piirtelin tuossa yksi päivä A4 paprun täyteen muutaman sentin kokoisia kuvia jotka olisi ihana toteuttaa. :) Mutta saa nähdä mihin aika riittää. Jokatapauksessa on hyvin hankala päättää mitkä toteuttaa ja omillehan on helppo tehdä testikappaleita.

Tässä pari trikoopipoa jotka tein toissaviikolla(?) tuo sateenkaari-trikookin sopisi hienosti noihin molokidsin kinttaisiin.

Ensimmäisenä taitaa paininjalan alle lähteä pipoväreistä pojalle punainen/keltainen, kuvana apina ja tytölle vaalea pinkki jossa kuvana apina. Jos vähän samistelisi? :)

Laittelen sovituskuvia sitten näytille! ja kauppaankin pitäisi pian talvipipot saada.

Nyt kaupassa olevia välikauden velourpipoja saa muuten myös talviversioina, jolloin trikoovuori muuttuu fleecevuoreen ja valittavana myös suorareuna tai muotoiltu reuna jolloin pipo suojaa paremmin korvat&niskan. Viime talvesta pitäisi olla myös windstopperia jota saa vuoren väliin korvien kohdalle taltuttamaan tuulen tuiverrukset. Nämä tiedot päivitän kauppaankin kunhan ehdin.

4 kommenttia:

 1. Erään päiväkodin pihalla taitaakin tänä talvena näkyä tähtihaalareita laajassa värikirjossa. ;)

  Hyvän valinnan teit kahden vuoden kokemusten perusteella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä tartutetaanko Molokids-villitystä muihinkin. :D Hyvältä vaikuttaa kyllä valinta! Malliltaankin mukavan kapoisia nuo haalarit,ja uskoisin että helppo liikkua noissa. Onko sinulla kokemusta noista Molon kinttaista? Arvon tässä että minkä merkkiset ostaisin toisiksi kinttaiksi? (Reimatecciä oli viime talvena, ja ne oli ainakin lämpimät).

   Poista
  2. Minulla ei ole kokemusta noista MK-kinttaista. En ole tohtinut hankkia, kun joskus luin moitteita niiden kosteuden siedosta. Ilmeisesti laatu on kuitenkin parantunut.
   Meillä luotetaan Reimatecin kintaisiin ja ajatuksenani on hankkia testimielessä kaveriksi Elsa Pitkäsen satu-rukkaset.
   Po.pin kintaat ovat mielestäni myös tosi hyviä.

   Mukavaa vastapainoa opiskelun rinnalle tämmöinen mammojen turhanpäiväinen höpöttely. :D

   Poista
  3. Elsa Pitkäsen- rukkasista en ole ennen kuullutkaan, pikatutustumisen perusteella vaikuttaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta! Ja avainlipputuote vielä. Kiitos vinkistä! :)

   Kyllähän tämä tällainen leppoinen höpöttely on mukavaa vaihtelua yksinäiseen puurtamiseen. :) Ja hyödyllistäkin vielä. :)

   Poista