tiistai 6. marraskuuta 2012

Piparimaisia joulujuttuja

Niin se joulu vaan lähestyy! "Enää" 7 viikkoa jouluun, joten nyt pitää jo aloitella joulupuuhasteluja jotta kaikki ei jää viime tippaan. Ja uskallankohan näin julkisesti tunnustaa..kyllä täällä Roihulan sorvin ääressä on jo kuunneltu joululauluja ompelukoneen surinan lomassa. :D Kyllä, olen "jouluhullu".

Joka vuosi kahmin itselleni jouluprojekteja, teen koristekuusia, havuasetelmia, ompelen, askartelen, leivon ja hilloan. Kirjoitan tonttujen nimissä kirjelappusia lapsille, omille ja naapureiden lapsille. :D
Siivoushulluutta minulla ei onneksi joulun suhteen ole, pääasia että kynttilänvalossa koti näyttää suhtsiistiltä. Mutta kaikki muu, ah. Joulun odotus ja kaikki joulupuuhastelut on kyllä parasta!

Ajatus lähestyvästä joulusta intoutti itseni lisäksi myös erään päiväkodin tädin, ja taannoin eräs viikonloppu viuhtoi sähköpostit suuntaan jos toiseen ja suunnittelimme pipari-vaatteita. Totta puhuakseni on tunnustettava, että idea tähän pipariin lähti tästä päiväkodin tädistä, joka sai omien sanojensa mukaan "pakkomielteen" piparikuvasta mekkoon jo aikapäivää sitten ja minä sain kunnian sen toteuttaa. Siitä sitten idea sai vähän vettä myllyyn ja mekon lisäksi syntyi vähän muutakin. :)

Tästä se ajatus sitten lähti..malliksi tilaaja halusi ehdottomasti jo hyväksi havaitun singoallan. (sama malli kuin aiemmin julkaistussa pöllömekossa). Tämä on aika reilu malli, joten uskoakseni on aika pitkäikäinen. Tämä mekko on kokoa 122 ja pyysin ompeluvaiheessa pian 10 vuotiasta sukulaistyttöä sovittamaan mekkoa, ja se mahtui hänellekkin. Tosin oli ns.paita, eikä sovituksessa ollut vielä paikoillaan kuminauhoja. Mutta tätä mallia täytyisi testata joku kerta eri kokoisille mannekiineille. Ei lainkaan pöllömpää jos mahtuisi monena jouluna.. (saa kaupasta myös pitkähihaisena, tuolloin käyttöikä on tietysti vähän lyhyempi, ellei käytä 3/4 hihaisena?)

Mekko kaipaa tottakai kaveriksi legginssit! Nämä on tehty trikoosta, ja kuvat tulee polven alle kuten esim. mansikka - ja pupuleggareissa.

Tonttulakki

Pojille tietysti pipari-paita. Kaveriksi vaikka velourhousut? (koitan saada pian kauppaan taskulliset velourit tilattavaksi)

Ja viimeisenä, sokerina pohjalla nuken tonttu-asu. Baby bornille mitoitettu.

Kaikki piparivaatteet on kaupassa ja tilattavissa joko punaisena tai ruskeana, ja pipareihin on valittavana eri malleja (tähti, piparikukka, pipariukko, sydän ja possu), sekä piparin saa joko yksivärisenä (kuten nuken housuissa) tai pilkullisena (kuten nuken paidassa) kierrätyskankaana.

Ja toimitusaijoista sen verran, että tällä hetkellä toimitus liikkuu noin 2 vkossa, ja perinteisesti joulun alusaika on kiirusta, joten jos mielii esim. pukinkonttiin pehmeää pakettia tai joulujuhlaan piparivaatetta niin kannattaa tehdä tilausta hyvissä ajoin. Kaikki marraskuun aikana tehdyt tilaukset olen luvannut toimittaa jouluksi perille ja joulukuun tilausten osalta täytyy katsoa tilanne sitten lähempänä.
 


Loppuun vilautan teille kuvaa mun työpöydältä..Olen viikonloppuna osunut inspiraatiosuoneen ja leikellyt uusia malleja. :) Ideoita pursuaa yötä myöten päähän ja meinaa viedä yöunetkin. Kaikkia ideoita en millään ehdi toteuttaa ennen joulurumbaa, mutta jos nyt edes nämä mitä pöydällä odottaa saisi tällä viikolla tehtyä töiden lomassa ja koitan saada kauppaan pian. Harmikseni olen huomannut että valokuvausolosuhteet on jo melko haastavat tähän aikaan vuodesta, joten kunnon kuvia on hankala saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti